Zoete aardappel-paprika soep

Afgelopen week deelde Gymjunkies weer een nieuw receptje van Mamasuperdun! Dit keer een makkelijk soepje. Deze soep is ook ideaal als “mealprep”. Uit deze pan soep haalde ik ongeveer vier porties (350 gram). Twee porties nam ik mee naar mijn werk en de andere twee heb ik in de vriezer gedaan. Zo heb ik altijd een gezond maaltje op me te wachten 😉 #noexcuses

Wat heb je nodig?
– 1 grote zoete aardappel (350 gram)
– 1 grote ui (150 gram)
– 1 teentje knoflook 
– 2 paprika’s (ik gebruikte een oranje en een gele, 350 gram)
– 2 bouillon blokjes
– 6 el kokosmelk 

– ongeveer 1 liter gekookt water
– beetje olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en de zoete aardappel in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in stukjes. Kook ondertussen vast het water in de waterkoker.
  2. Verhit in een pan wat olie en fruit daarin de ui en knoflook.
  3. Wanneer de uien glazig zijn geworden voeg je de blokjes aardappel en paprika toe. Roer het geheel even door.
  4. Voeg nu de 2 bouillon blokjes toe aan het mengsel en voeg ongeveer 1 liter gekookt water toe. Je hebt voldoende water als de groenten nét onder water staan (anders wordt het te waterig), let hier eventjes op.
  5. Kook de soep ongeveer 10 minuten, tot de zoete aardappel zacht is geworden.
  6. Pureer het geheel met de staafmixer, zodat een gladde soep ontstaat. Voeg nu de kokosmelk toe en roer het geheel door.
  7. Voeg naar smaak nog wat kruiden toe, zoals zout, peper, chili/knoflook kruiden of paprika poeder.

Tag me wanneer je dit lekkere soepje hebt gemaakt, vind ik leuk!

Liefs, Lindsey

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s