Van de week hebben jullie kunnen lezen wat de gezondheidsvoordelen zijn van de mango. Daarom heb ik voor jullie een lekker mango recept gemaakt😁
In plaats van de mango te snijden en zo er in te doen, heb ik de mango gegrild in de pan met wat honing. Jam jam!
Wat heb je nodig?
– 75 gram mango
– 50 gram gemengde salade
– 50 gram rode (punt) paprika
– 30 gram geitenkaas
– 10 gram honing
– half handje zonnebloempitten
– half handje pompoenpitten
– half handje pecannoten
– kokosolie om in te bakken
Extra:
– grillpan
Hoe maak je het?
- Maak de mango schoon (schillen) en snijd in lange dikke reepjes. Ik gebruikte ongeveer een halve mango (bewaar de rest om lekker op te eten als snack). Snijd ook alvast de paprika in stukjes.
- Verhit de grillpan op het vuur (een elektrische grillpan werkt natuurlijk ook) met een beetje kokosolie. Als de pan heet is, leg je de stukjes mango in de pan. Besprenkel de stukjes mango met ongeveer 5 gram honing. Bak de stukjes om en om tot er een “grill randje” te zien is.
- Stop de gemengde sla in een kom (of bord) en verdeel hierover de (punt)paprika en de gegrilde mango. Verbrokkel de geitenkaas over de salade en strooi de pitten en noten ook over de salade.
- Voeg eventueel nog wat extra honing toe aan de salade, een beetje olijfolie kan ook.
Wil je de salade als maaltijdsalade eten in de avond? Voeg dan wat extra ingrediënten toe, zoals komkommer, rode ui, avocado of voeg wat vlees toe zoals kipreepjes!
Liefs, Lindsey
Oohh gegrilde mango, dat klinkt super lekker!
LikeLike