Karamel-pindarepen van Nicole

on


Hallo lieve volgers,

het is een beetje stil op mijn blog. Ik ben pas verhuisd, dus zijn heel erg druk met van alles en nog wat! Als alles straks een beetje op de rit is kan ik weer regelmatig receptjes plaatsen. Even nieuwe aan ons nieuwe ritme 🙂

Maar niet getreurd, want de lieve Nicole van Nica Chica deelt weer iets lekkers voor jullie op Mamasuperdun: Karamel-pindarepen! YUMMIE

Wat heb je nodig (voor 8-10 personen)?

Voor de bodem
– 100 gram havermout
– 100 gram amandelmeel
– 3 gedroogde abrikozen
– 3 medjool dadels (ontpit)
– 1 el cashewboter
– 1 snufje zeezout

Voor de karamel
– 8 à 10 medjooldadels (ontpit)
– 275 gram pinda’s

– 2 el pindakaas
– 1 snufje zeezout
– 1 tl vanille-extract 

Voor de chocolade
– 40 gram pure chocolade (75% cacao)

Hoe maak je het? 

Voor de bodem
• Mix alle ingrediënten voor de bodem in een blender.
• Schep het deeg in een rechthoekige bakvorm en druk aan met je vingers.

Voor de karamel
• Week de dadels minstens 5 minuten in een kom warm water. (Gooi het water niet weg.)
• Mix de ingrediënten voor de karamel (behalve de pinda’s) in een blender. Voeg wat van het water waar de dadels in geweekt hebben toe, tot het een ‘smeerbare’ karamel is geworden.
• Mix de karamel met de pinda’s in een kom en verdeel dit mengsel over de bodem.

Voor de chocolade
• Smelt de pure chocolade au-bain-marie en ‘swirl’ met een koffielepel de gesmolten chocolade over het pindataartje.

• Zet het taartje minimaal 30 minuten in de diepvries en snijd daarna in repen. Klaar!

Dankjewel Nicole voor het delen van dit heerlijke recept!

Liefs, Lindsey & Nicole

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s