Het is weer tijd voor een Mamamoddervet receptje. Een tijdje geleden maakt ik deze super lekkere lemon cheesecake en deelde ik uit op mijn werk. Daar waren ze wel blij mee 😉 Je kan de producten vervangen door gezondere variant, waardoor hij iets minder ongezond wordt. Maar af en toe een beetje suiker moet kunnen toch: balance is the key!
Wat heb je nodig?
– 200 gram digestive (volkoren) koekjes
– 175 gram magere kwark
– 125 gram cream cheese light
– 100 gram gesmolten roomboter (te vervangen voor kokosolie)
– 50 gram suiker (te vervangen voor honing)
– 2 eieren
– sap van een halve citroen
– zest van een halve citroen
Extra:
– keukenmachine
– bakpapier
– bakblik
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en doe daarna in een kom. Roer de gesmolten boter door de koekjes heen.
- Bekleed het bakblik met bakpapier en vul met de koek kruimels. Verspreid de koekjes over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet even in de koelkast, ondertussen maken we de bovenste laag!
- Mix in een kom de eieren samen met de kwark, Cream cheese en suiker.
- Voeg nu ook de sap en de zest van de citroen toe en roer nogmaals door.
- Haal de bodem uit de koelkast en verdeel het cream cheese mengsel over de bodem.
- Bak de cheesecake 60 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen en zet hem voor minstens 3 à 4 uur in de koelkast zodat hij kan opstijven!
- Het beste kan je de cheesecake ’s avonds maken zodat je hem de dag erna lekker kan aansnijden!!
Geniet er van!
Liefs, Lindsey