Homemade granola vind ik toch de lekkerste, dus bedacht ik weer iets nieuws. Een tijdje geleden kreeg ik een leuk pakketje thuis gestuurd van www.eiwit.nl met daarin nieuwe smaken eiwitpoeder van Happy Protein!
Eiwit.nl biedt diverse merken eiwitpoeders aan welke zij zelf hebben samengesteld en ontwikkeld. Daarnaast zijn de merken speciaal ontwikkeld voor sporters en zelfs geschikt voor topsporters. De Happy Protein bevat naast eiwitten ook vitaminen en magnesium. Het is een Whey Isolaat verrijkt met vitamine B2, B5 en C wat bijdraagt aan meer energie, een gezonde huid en een normale werking van het immuunsysteem.
Ik heb deze eiwitpoeder gebruikt in onderstaand recept en het smaakt erg lekker! Lees hieronder snel hoe je dit maakt.
Wat heb je nodig?
– 100 gram havermout
– 75 gram pure chocolade (gesmolten)
– 30 gram eiwitpoeder vanille (ik gebruikte de happy protein vanille)
– 30 gram zonnebloempitten
– 30 gram pompoenpitten
– 30 gram walnoten
– 40 gram gesmolten kokosolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng in een kom de havermout samen met de zonnebloempitten, pompoenpitten, walnoten (heb ik in stukjes gebroken) en het eiwitpoeder. Roer even door.
- Voeg vervolgens de gesmolten olie en de gesmolten chocolade toe. Roer dit geheel ook goed door tot alles is bedekt met chocolade.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de granola.
- Bak de granola eerst voor ongeveer 5 minuten. Haal dan even uit de oven en schep alles om. Stop terug in oven.
- Bak de granola nu nogmaals 5-7 minuten. Maar houd goed in de gaten, de granola kan snel verbranden (is per oven verschillend).
- Laat de granola goed afkoelen en bewaar in een afsluitbare doos. Lekker met een bakje kwark met vers rood fruit (want hé, chocolade en rood fruit blijft een heerlijke combinatie)!
Geniet er van!
Liefs, Lindsey