Een lekker simpel pastaatje voor de avondjes dat je eigenlijk geen zin hebt om te koken, maar toch wel trek hebt in een lekker maaltje.
Wat heb je nodig (voor 3 à 4 porties)?
– 250 gram ongekookte pasta (ik gebruikte penne)
– 300 gram spekjes
– 150 gram kastanje champignons
– 200 gram philadelphia light (of ander merk kruidenkaas)
– 125 gram kookroom light
– 10 à 15 cherry tomaatjes
– 1 grote ui
– handje rucola
– evt. parmezaanse kaas
Hoe maak je het?
1. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Ondertussen dat de pasta kookt kan je de groenten snijden en saus maken.
2. Snijd de champignons in plakjes en de uien in ringen.
3. Bak de spekjes aan in een pan tot ze licht krokant zijn geworden. Voeg dan de uien en champignons toe. Roer het geheel door tot de uien en champignons zacht zijn geworden.
4. Voeg de kruidenkaas toe samen met de kookroom. Roer dit geheel zachtjes door zodat er een roomsaus ontstaat. Laat 2 minuutjes zachtjes pruttelen.
5. Voeg nu de pasta toe aan de saus en roer het geheel door. Voeg zout en peper toe naar smaak.
6. Serveer de pasta met een handje rucola en bestrooi met wat parmezaanse kaas (jammie)!
Eet smakelijk!
Liefs, Lindsey
Hoi hoi, ik ben benieuwd naar de voedingswaarden van dit gerecht. Heb je die toevallig nog. Liefs Jacqueline
LikeLike
Hi Jacqueline! Nee die heb ik niet meer sorry, reken niet altijd alles uit. Zelf track ik mijn eten niet meer elke dag (vandaar). Maar als je zelf alles in My Fitness Pal invoert kom je er zo achter! Ken je die app? Liefs Lindsey
LikeLike