Chocolate chip cookies

on


Mijn vriendinnetje Rosanne is een echte keukenprinses. Zij maakte deze perfecte chocolate chip cookies en deelt het recept met jullie! Het receptje valt wel onder de categorie Mamamoddervet ;-)Rosanne: “Soms vallen alle puzzelstukjes perfect op hun plek… zo ook op deze sunday-funday-bakeday! En dat leverde de meest perfecte chocolate chip cookies op”.

Wat heb je nodig?

– 100 gram witte suiker
– 150 gram bruine basterdsuiker
– ½ theelepel zout
– 120 gram gesmolten roomboter
– 1 ei
– 1 theelepel vanille-extract (of een zakje vanillesuiker)
– 175 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 100 gram melk chocolade in stukjes
– 100 gram pure chocolade in stukjes

En dan de magie
Meng de witte suiker, bruine basterdsuiker, zout en gesmolten roomboter tot een vloeibaar mengsel zonder klontjes. Voeg het ei en de vanille toe en roer met een garde goed door tot het helemaal glad is. Zeef de bloem en bakpoeder erboven en meng het goed door met een spatel. Als het lekker de structuur van koekjesdeeg heeft, gooi je de stukjes chocolade erbij en meng je het nog eens goed. Laat (minstens) een half uur in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Pak het koekjesdeeg en leg 6 bollen (ongeveer een bolletje ijs) op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat ze goed ver uit elkaar liggen, want de koekjes worden GROOT! Dit zet je in de oven, voor ongeveer 12 minuten tot de randen een beetje bruin worden. Haal het uit de oven en leg meteen op een rooster om af te koelen. Pas hier goed bij op, want de koekjes zijn nu nog zacht en kunnen breken. Ik pakte gewoon het bakpapier en schoof dat van de bakplaat op het rooster. En dan komt het moeilijkste van dit recept: wachten tot ze afgekoeld en crispy zijn. EN GENIETEN MAAR!

Van de rest van het deeg maak je ook nog bollen en die leg je op een bord met bakpapier. Dek af met vershoudfolie en dit kan zo HUP de vriezer in (ongeveer 3 maanden houdbaar). Voor instant koekjes of om als cookiedough op te snoepen.

Liefs, Rosanne en Lindsey

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s