Afgelopen week deelde Nicole van Nica Chica haar lekkere appelmoes recept op Mamasuperdun. Deze week maakte zij met haar appelmoes een super lekkere snack, namelijk havermout-appelmoes koeken!
Nicole: “Vorig weekend maakte ik een grote pot appelmoes toen er zuurvlees en ovenfrietjes op het menu stonden. Heerlijk, zo’n flinke lepel homemade appelmoes erbij.
Gelukkig had ik nog wat appelmoes over om een verantwoord vieruurtje mee te maken. Lekker en simpel, deze havermout-appelmoes cake is in een handomdraai gemaakt. Snijd ze in vierkantjes en jouw koeken zijn klaar”!
Wat heb je nodig (voor 9-12 repen)?
– 75 gram havermout
– 75 gram havervlokken
– 75 gram pecannoten, grofgehakt
– 40 gram (sultana) rozijnen
– 2 eieren
– 2 el (kokos)olie, gesmolten
– 200 gram appelmoes*
– 2 tl kaneel
– mespuntje zout
*Nicole maakte haar eigen pot appelmoes. Hoe je de lekkerste appelmoes maakt, vind je hier.
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Wel de rozijnen 5 minuten in lauwwarm water en laat uitlekken.
3. Meng de havermout, havervlokken & pecannoten. Meng hier de gewelde rozijnen, het kaneel en een mespuntje zout doorheen.
4. Meng in een andere kom de eieren, (kokos)olie en appelmoes door elkaar.
5. Mix de ‘droge’ en ‘natte’ ingrediënten door elkaar tot een cakebeslag.
6. Bekleed een bakvorm (20x20cm) met bakpapier en verdeel het beslag over de bakvorm.
7. Bak de appelkoeken af op 180 graden in ongeveer 30-35 minuten. Laat even afkoelen en snijd ze vervolgens in vierkantjes.
Tip!
Bewaar de havermout-appelmoes koeken tot 4 dagen in de koelkast. Wil je ze langer bewaren, vries de koeken dan in.