Op de blog van Milou van Healthinut deel ik weer een lekker receptje met jullie!
Even snel een lekker reepje of tussendoortje in elkaar flansen? Met dit recept ben je binnen 10 minuten klaar (oké je moet nog even wachten tot het hard is geworden). De repen hebben een lekkere bite door de rijstwafel en pistache noten en smaken zoet door de chocolade en cranberries. Smullen 🙂
Wat heb je nodig?
– 4 volkoren rijstwafels
– 50 gram pistache noten
– 75 gram pindakaas
– 100 gram gedroogde cranberries
– 100 gram pure chocolade
– optioneel: 50 gram witte chocolade (als versiering bovenop)
Hoe maak je het?
- Bedek een ovenschaal of springvorm met bakpapier.
- Verkruimel de rijstwafel boven een kom.
- Voeg de pistache noten en cranberries toe aan de rijstwafel kruimels en roer door.
- Smelt de chocolade au bain marie (of doe het even snel in de magnetron, zoals ik deed) samen met de pindakaas. Zodat dit een vloeibaar mengsel wordt.
- Voeg dit mengsel toe aan de kom en roer door.
- Stop het mengsel in de ovenschaal en druk het geheel goed aan (doe dit met de bolle kant van een lepel).
- Zet voor 1 uur in de vriezer (of 2 uurtjes in een koelkast). Snijd in repen en bewaar ze in de koelkast.
YUM!
Liefs, Lindsey