Blondies


Geen brownies maar BLONDIES! In deze smeuige blondies zitten twee soorten groenten verwerkt en daar proef je niks van!! Deze blondies zijn om je vingers bij af te likken.

Wat heb je nodig (voor 12 grote stukken)?

– 325 gr pompoen
– 100 gr cannellini bonen
– 100 gr pure chocolade (liefste 72% of meer)
– 100 gr appelmoes light
– 50 gr kokosmeel
– 25 gr kokosolie (gesmolten)
– 25 gr rozijnen
– 20 gr honing
– 5 gr bakpoeder
– 4 eieren

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes.

2. Maak de pompoen schoon, verwijder de pitten en draden en snijd in blokjes.

3. Kook de pompoen in heet water of rooster in de oven, zodat de pompoen zacht wordt.

4. Stop alle ingrediënten, behalve de chocolade en rozijnen, in de keukenmachine/blender en mix het geheel door tot er een glad beslag ontstaat.

5. Stop het beslag in een kom en roer even door met een spatel. Roer er nu de stukjes chocolade en rozijnen nog door heen.

6. Bedek een bakblik met bakpapier (ik gebruikte een lage vierkant vorm, voor het “brownie” effect). Giet het beslag in de vorm.

7. Bak de blondies voor ongeveer 45-60 minuten (afhankelijk van je oven). Houd het rond de 45 minuten even in de gaten, als de bovenkant mooi bruin is geworden kan je even met een saté prikker kijken of hij gaar is van binnen. Als de saté prikker nog te nat is zou ik hem heel even laten staan.

8. Laat je blondies goed afkoelen, want dan kan de chocolade weer een beetje hard worden.

Fijn weekend!

Liefs Lindsey

Macro’s per stuk:
Kcal 146
Koolh 12,4
Eiwit 4,6
Vet 7,6
Vezels 3,8

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s