Spaghetti carbonara


Niet superrrrr gezond, maar wel een heel lekker en snel pastaatje! 😊

Wat heb je nodig (voor 3 porties)?

– (volkoren) spaghetti voor 3 personen
– 300 gram spekjes 
– 2 grote uien 
– 1 teentje knoflook 
– 1 rode peper 
– 3 eieren 
– 200 gram crème fraiche (light) 
– 3 handjes rucola 
– optioneel: parmezaanse kaas

Hoe maak je het? 

1. Kook de spaghetti volgens de verpakking. Snijd ondertussen de ui in ringen en de knoflook en rode peper in stukjes (verwijder wel de pitjes).

2. Klop in een kommetje de 3 eieren los samen met de crème fraiche. Zet even opzij.

3. Bak de spekjes in een grote wokpan. Als ze gaar zijn voeg je de uien, knoflook en rode peper toe. Roer een paar minuten tot de uien zacht zijn geworden.

4. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de spekjes en roer door.

5. Voeg nu het ei / crème fraiche mengsel toe aan de spaghetti. En begin te roeren.

6. Blijf het geheel door roeren tot het ei mengsel een beetje is gestold. Breng eventueel nog op smaak met wat peper.

7. Schep op een bord en bestrooi met wat parmezaanse kaas en/of de rucola. 

Eet smakelijk lieverds! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s