It’s so fluffy I’m gonna dieeeeee!
Meet Your Macro’s is zo’n fijne pagina, iedere keer verzint Lot weer een nieuw recept met super fijne macro’s.
Dit keer dus een heerlijk luchtig, eiwitrijk en zoet broodje. Makkelijk te maken en goed te beuken (om in Lot d’r woorden te blijven 😉)
Het recept van Lot vind je op haar Facebook pagina https://www.facebook.com/meetyourmacros/ en heb hem hieronder ook uitgeschreven voor jullie! Op haar pagina vind je nog veel meer lekkere recepten.
Wat heb je nodig?
– 120 ml eiwit (ongeveer 4 eieren)
– 30 gram eiwitpoeder (ik gebruikte vanille)
– 100 gram magere kwark vanille (je kan hier ieder andere smaak voor gebruiken, ik had gewoon magere kwark)
– 3 ml vanille aroma
– 3 gr zoetstof poeder (ik gebruikte stevia druppels)
– 5 gr kokosrasp
– 5 gr amandelschaafsel
– klein snufje zout
– bakspray
– ik had nog extra blauwe bessen en walnoten erover gestrooid!
Hoe maak je het?
1. Verwarm je oven alvast voor op 200 graden en spray een siliconen cakevorm in met wat bakspray.
2. Neem een mengkom en doe daar het eiwit en een snufje zout in. Nu ga je het eiwit zo goed mogelijk opkloppen. Ik gebruik hier een elektrische handmixer voor en ga net zolang door totdat ik de mengkom op zijn kop kan houden zonder dat het eruit valt. Probeer dit vooral thuis 😛
3. Zodra je hiermee klaar bent, voeg je de kwark, de whey, het aroma en het zoetstof toe en meng je dit met een spatel voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
4. Nu is het alleen nog maar een kwestie van het beslag rustig in de cakevorm gieten en aftoppen met de kokosrasp en het amandelschaafsel.
5. Schuif deze unit voor 30 minuten je oven in en begin vooral meteen met genieten zodra die klaar is, want koud is het stukken minder lekker 😉
Macro’s gehele recept:
Kcal 258
Eiwitten 42,3
Koolhydraten 8,4
Vet 8,1
Vezels 1,8