K O E K I E M O N S T E R S O P G E L ET !
Ben jij ook zo’n koekiemonster, net als ik? Probeer dan eens deze speltkoekjes met rozijntjes. Een iets meer verantwoord koekje dan bijvoorbeeld een gevulde koek 😉
Een vriendin van me kwam een hele tijd geleden al met een recept van volkoren koekjes. Maar hier zat dus onder andere roomboter in. Deze hebben we natuurlijk omgetoverd tot een iets gezondere variant!
Wat heb je nodig?
– 200 gram speltmeel (volkoren)
– 75 gram kokosbloesemsuiker
– 75 gram kokosolie (gesmolten)
– 25 gram rozijnen*
*optioneel, wel lekker 🙂 Je kan er natuurlijk allerlei andere ingrediënten aan toevoegen, zoals stukjes chocolade, zaadjes of pitten.
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een kom de speltmeel samen met de kokosbloesemsuiker en rozijnen.
- Voeg nu de gesmolten olie toe en kneed met je handen tot je een deegbal krijgt. Als de deegbal te droog is en niet goed plakt moet je een klein beetje olie toevoegen.
- Rol de deegbal (gewoon met je handen) uit tot een soort slang/worst. Wikkel dit in aluminiumfolie en leg ongeveer 45-60 min in de koelkast.
- Het deeg ga je nu in plakjes snijden. Ik had zo’n 20 koekjes uit de rol. Leg deze op de bakplaat.
- Bak de koekjes ongeveer 15-20 minuten. Houd ze even in de gaten dat ze niet verbranden. Als ze uit de oven komen zijn ze nog zacht, maar zodra ze zijn afgekoeld zijn ze lekker knapperig!
Een verantwoord koekje, yum!
Macro’s per koekje (20 stuks):
Kcal 85
Koolh 10,9
Eiwit 1,6
Vet 4
Vezels 1