Italiaanse eiwrapjes

eiwraoEen wrapje van een ei, lekker als snack of lunch! Je kan het ei vullen met je favoriete ingrediënten, dus alle variaties zijn mogelijk. Snijd hem in kleine stukjes en je kan het serveren als hapje. Ik maakte een Italiaanse versie 🙂

Wat heb je nodig? 

– 1 ei
– 1 eiwit 
– 3 plakjes Italiaanse ham 
– Italiaanse kruiden (bijv. basillicum) 
– +/- 4 zongedroogde tomaatjes
– (kokos)olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  1. Kluts het ei en het eiwit in een kommetje samen los. Voeg een scheutje water toe of het iets aan te mengen. Voeg wat Italiaanse kruiden toe en roer door.
  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes.
  3. Verhit een pannetje met een beetje olie erin. Bak het ei om en om.
  4. Zodra het ei gaar is leg je die even opzij. Bak in hetzelfde pannetje de plakjes ham even aan. Hierdoor worden ze iets krokanter en warm.
  5. Leg het ei op de plakjes ham en bekleed met de reepjes zongedroogde tomaat. Rol het ei op tot een wrap (pas op: heet aan je vingers haha).
  6. Snijd in kleine rolletjes en prik er een cocktailprikker in.

Tip: je kan bijvoorbeeld ook plakjes kipfilet gebruiken om het nog minder vet te maken.

Macro’s:
Kcal 208,8
Koolh 2,4
Eiwit 19,7
Vet 12
Vezels 1,3

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s