Deze week maakte ik voor Triple-Fit een … Chocolade taart!
Helaas zijn chocolade taartjes vaak ongezond en vol suikers. Ik heb geprobeerd om een gezondere versie te maken, om toch te kunnen genieten van een chocolade taart. Met verstopte groenten er in, die je echt niet proeft hoor!
Het is tegenwoordig heel normaal om te kokkerellen met groenten, zoals pompoen, courgette en bonen. In deze taart zitten dan ook cannellini bonen verwerkt. Bonen zijn rijk aan vezels, eiwitten en vitamines/mineralen. Daarnaast zorgt het voor een goede structuur van de taart! Tevens hele fijne macro’s in dit taartje 🙂
Ik heb wel eens eerder een cake gemaakt met cannellini bonen, gebaseerd op het recept van Meet Your Macro’s! Zie hier het recept: Salty Caramel Cannellinni Cake
Wat heb je nodig?
– 1 blik cannellini bonen (uitgelekt)
– 3 eiwitten
– 125 gram magere melk
– 25 gram kokosmeel
– 25 gram cacaopoeder
– 25 gram eiwitpoeder (vanille)
– 20 gram pure chocolade
– 20 gram walnoten
– 15 gram honing
– 5 gram bakpoeder
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik in of bekleed een bakblik met bakpapier.
- Snijd de pure chocolade en walnoten in kleine stukjes.
- Stop alle ingrediënten, behalve de stukjes chocolade en walnoten, in de blender/keukenmachine. Als je het lekker vindt om de stukjes chocolade en walnoten door de cake te doen kan dat natuurlijk ook, doe dit dan op het einde door het beslag. Ik heb ze als versiering gebruikt.
- Mix het geheel goed door tot er een glad beslag is ontstaan.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak voor ongeveer 35-40 minuten. Dit kan per oven verschillen.
Liefs, Lindsey
Macro’s per plak (12 stuks):
Kcal 66,4
Koolh 4,4
Eiwit 4,9
Vet 2,6
Vezels 2,5
Hoeveel gram bonen gaan erin?
LikeLike
Volgens mij is een uitgelekt blikje bonen ongeveer 200 gram! Groetjes Lindsey
LikeLike