Frambozen-noten bananenbrood

frambozen-noten-bananenbrood

Voor ieder bananenbrood gebruik ik in principe hetzelfde recept, maar je kan ieder brood weer anders maken. Gebruik eens andere soorten fruit, noten of andere vulling. Afgelopen week heb ik drie verschillende bananenbroden gemaakt, waaronder deze frambozen-noten variatie. Dit lekkere bananenbroden heb ik in het kader van gezond werken gemaakt als gezond tussendoortje voor mijn collega’s tijdens een medewerkerssessie. Daar waren ze natuurlijk wel blij mee ๐Ÿ™‚

Wat heb je nodig (taart van 24 cm)?

– 200 gram frambozen (diepvries)
– 175 gram speltmeel
– 125 gram dadels
– 75 gram magere melk
– 50 gram honing
– 50 gram walnoten *
– 50 gram cashew noten *
– 50 gram pecannoten *
– 5 gram bakpoeder
– 4 bananen
– 3 eieren
– snuf kaneel
– snuf zout

* ongezouten noten

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een springvorm / bakvorm in met wat olie/bakspray of bekleed met bakpapier.
  2. Snijd de dadels in kleine stukjes en laat ze even vijf minuten wellen in heet water. Zo worden de dadel stukjes lekker zacht.
  3. Prak de bananen met een vork tot een papje en zet even opzij.
  4. Meng in een kom met een mixer (blender kan ook) de speltmeel, melk, eieren, honing, bakpoeder, kaneel en zout. Mix door tot je een glad beslag hebt.
  5. Voeg aan dit mengsel het bananen prakje toe en mix nogmaals door.
  6. Je hebt nu een glad beslag. Roer met een lepel de stukjes dadel en frambozen door het beslag.
  7. Giet het beslag in de spring / bakvorm en beleg de bovenkant met de drie soorten noten. Druk ze een beetje aan in het beslag en bak voor ongeveer 40-45 minuten (afhankelijk van je oven).
  8. Laat even afkoelen en smullen maar! Je kan het bananenbrood ongeveer 4-5 dagen in de koelkast bewaren of invriezen.

Liefs, Lindsey

Macro’s per plak (16 stuks):
Kcal 159,7
Koolh 18
Eiwit 4,9
Vet 7,2
Vezels 2,5

 

 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Wendy schreef:

    Lijkt me heerlijk
    Zou ik dezelfde hoeveelheden nodig hebben als ik het in een cakevorm doe?

    Like

    1. mamasuperdun schreef:

      Ik zou de helft doen! Het was een aardig grote taart! ๐Ÿ™‚

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s