In het kader van gezond werken organiseerden wij ergens in november (vorig jaar alweer…) op mijn werk een salade- en smoothie week. Hoe leuk is dat?! Samen met mijn twee collega’s van Het-Gezond-Werken Team hebben wij de organisatie hiervoor opgepakt en gepland. En nog leuker, het hele bedrijf deed mee! De hele week hebben we voor ongeveer 20-30 personen salades en smoothies gemaakt.
Het plan was om op maandag, woensdag en vrijdag een salade te maken en deze te serveren als lunch. Op dinsdag en donderdag maken we smoothies. Deze serveren we dan rond 15:00/16:00 als tussendoortje.
Op maandag hebben wij een salade à la Mamasuperdun gemaakt. Deze is gebaseerd op de traditionele Caprese salade. Ik heb wat extra ingrediënten toegevoegd om de salade wat voller te maken.
Wat heb je nodig?
– gemengde sla
– gegrilde kipfilet
– avocado
– tomaat
– komkommer
– mozzarella
– geroosterde pijnboompitjes
– balsamico crème als dressing (evt. met een beetje pesto)
Voor deze salade heb ik geen hoeveelheden. Wij hadden namelijk zakken van 2 kilo sla haha! We hebben gewoon grote porties gemaakt, zodat je goed vol zat. Voor één salade zal je even zelf in moeten schatten hoeveel je wilt gebruiken.