Pompoen plaattaart

pompoen-plaattaart

Pompoen blijft toch mijn favoriete winterproduct. Afgelopen tijd heb ik drie gerechtjes gemaakt met pompoen, waaronder deze heerlijke plaattaart. Makkelijk en (te) lekker! Eet het als tussendoor “pizza slice” of als avondmaal.

Wat heb je nodig (voor 12 stukken)?

– 9 plakjes bladerdeeg
– 1/4 flespompoen (ongeveer 300 gram)
– 50 gram pecannoten 
– 10 gram honing
– 50 gram geitenkaas 
– 2 rode uien
– 1 ei
– (kokos)olie om in te bakken 

Hoe maak je het?


1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de uien in halve ringen en de pompoen in platte blokjes.

3. Verhit een beetje olie in een pannetje en roerbak hierin de pompoen en ui. Een paar minuten zijn voldoende, aangezien ze nog de oven in gaan. Voeg op het einde de pecannoten, samen met de honing toe. Roer even door.

4. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Leg hierop de plakjes bladerdeeg en laat ze overlappen. Druk ze op de randjes aan elkaar vast, zodat je één groot vierkant krijgt.

5. Verspreid het mengsel over de bladerdeeg en laat de zijkanten een beetje vrij. Vouw de zijkanten om zodat er een randje ontstaat.

6. Kluts het ei los en smeer de randjes van de plaattaart met een kwast in met het ei.

7. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten (tot de bladerdeeg goudbruin is geworden).

8. Als je de plaattaart uit de oven haalt, verdeel je de geitenkaas over de taart en ga je heel snel een stukje in je mond stoppen!

Geniet er van!

Liefs, Lindsey

Macro’s per stuk:
Kcal 173
Koolh 15
Eiwit 3,3
Vet 10
Vezels 1,3

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s