Appel-pompoen taartje

taartje

Voor de #AHbakchallenge ben ik de keuken in gedoken om deze lekkere taartjes te maken. Een oud receptje maar nog steeds zo lekker om te maken. Een lekker zoet taartje met appel, pompoen en cranberries. Dat begint al op kerst te lijken toch! Dit heerlijke taartje kan je als ontbijt nuttigen, of als tussendoortje. Pie for breakfast, kan toch gewoon 😉

Wat heb je nodig (2 taartjes van 15 cm)?

– 150 gram speltmeel
– 150 gram appel (is ongeveer 1 grote appel)
– 100 gram pompoen
– 50 gram halfvolle melk (elke soort melk voldoet)
– 10 gram kokosbloesemsuiker
– 50 gram gedroogde cranberries
– 2 eieren 
– 1 tl bakpoeder 
– 1 tl kaneel 

Extra: 2 bakvormpjes van 15 cm

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de appel en pompoen in kleine blokjes. Zet even opzij.

3. Mix in een kom de speltmeel, melk en eieren. Voeg hierna de bakpoeder, kokosbloesemsuiker en kaneel nog toe. Mix het geheel nog een keer door.

4. Roer met een lepel de stukjes appel en pompoen door het beslag.

5. Bekleed de springvorm met bakpapier en vul met het beslag. Ik had twee kleine springvormpjes, maar je kan ook één grote gebruiken natuurlijk.

6. Verdeel de cranberries over de bovenkant van de taartjes en druk ze een beetje in het beslag.

7. Zet in de oven voor ongeveer 35-45 minuten (afhankelijk van je oven). Kijk even met een satéprikker of het taartje gaar is.

Liefs, Lindsey

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s