Blueberry crumble voor Milou van Healthinut

Hello foodies! Weer een leuk nieuwtje op Mamasuperdun .. ik ga iedere maand een lekker receptje maken voor Milou van Healthinut 😄😄☺️☺️ Voor degene die Milou niet kennen: http://www.healthinut.com of @healthinut op Instagram! 

Milou is ook heel veel afgevallen, petje af! Haar verhaal lees je op de site. Ze maakt heerlijke recepten, geeft tips  over een healthy life- en mindstyle  en deelt persoonlijke verhalen. Erg leuk om te volgen dus! 

In dit linkje vind je mijn introductie op de website van Milou, met een verhaaltje en het recept: http://healthinut.com/blueberry-crumble-recept/ 

Ik maakte voor Milou deze lekkere crumble met blauwe bessen. Lekker als tussendoortje of als hapje bij een kopje thee!

Wat heb je nodig?

– 250 gram blauwe bessen
– 100 gram havermeel
– 50 gram amandelmeel
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– 45 gram kokosolie
– 2 el honing / agave siroop
– 1 el chiazaadjes
– 1 ei
– snufje zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier.
  2. Meng de havermeel, amandelmeel, kokosolie, kokosbloesemsuiker, snuf zout en het ei in een kom. Meng het met een mixer door elkaar (met je handen kan ook). Mix het geheel door tot er een kruimelig en vochtig deeg ontstaat. Zet even aan de kant.
  3. Mix in een andere kom de blauwe bessen met de honing en de chiazaadjes. Roer met een lepel door elkaar.
  4. Bekleed nu de bodem van de ovenschaal met de ene helft van het deeg. Druk het aan met je vingers of een lepel/spatel. Het geheel is erg plakkerig, maar dat is goed!
  5. Hierop verdeel je het blauwe bessen mengsel. Verdeel over de hele bodem.
  6. Verdeel nu over de blauwe bessen het andere deel van het deeg. Probeer een beetje gelijkmatig te verdelen met je vingers.
  7. Zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Laat de crumble daarna goed afkoelen (of eet lekker warm, maar verbrand je mond niet!) en snijd het in stukken.

Genieten maar!

Wil je de crumble een dag of twee later verder opeten? Verwarm je oven dan even en zet ze er voor ongeveer 5-10 minuten in, dan wordt hij weer heerlijk krokant!

Macro’s per stuk (12 stuks):
Kcal 140
Koolh 15
Eiwit 3
Vet 7,3
Vezels 2

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s