Italiaanse taart

italiaanse-taart

Deze Italiaanse taart is een mix van een quiche en een bladerdeegtaart. Ik ben zelf dol op Italiaanse gerechten, dus dit was echt smullen. De taart bevat wel wat producten met vetten erin, dus ik zou deze taart alleen eten als je nog wat vetten over hebt op je dag.. 😉

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 6 plakjes bladerdeeg
– 2 grote rode uien
– 4 bos/lente-ui
– 3 eieren
– 15 gram balsamico crème
– 50 gram parmezaanse kaas
– 75 gram cottage cheese light
– 100 gram prosciutto (italiaanse ham)
– 100 ml verse slagroom
– 150 gram tomaten
– kokosolie om in te bakken
– zout en peper
– verse of gedroogde basilicum

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

2. Snijd de rode uien in blokjes of ringen, snijd ook de lente-ui in ringetjes en snijd de tomaten in plakken.

3. Fruit de rode ui en lente-ui aan in een pannetje met een beetje kokosolie. Voeg hieraan de balsamico crème en roer even door tot alles zacht is geworden. Zet even opzij om af te koelen.

4. Ondertussen vet je een ovenschaal of bakvorm in en leg je hierin de plakjes bladerdeeg zodat de bodem en de randen bedekt zijn. Druk de plakjes aan, zodat ze aan elkaar plakken. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem en zijkanten van het bladerdeeg.

5. Mix in een aparte kom de eieren, slagroom en 35 gram van de parmezaanse kaas (bewaar ongeveer 15 gram voor de topping). Voeg hieraan wat zout en peper, en eventueel gedroogde basilicum kruiden. Italiaanse kruiden of iets dergelijke kan ook heel goed!

6. Nu gaan we laagjes maken! Beleg de bodem van de taart met het uien mengsel. Hierover heen verspreid je de cottage cheese (hier en daar een lepeltje). Giet het ei-mengsel in de taart. Hierop leg je de plakjes prosciutto, zodat de hele taart bedekt is. Als bovenste laag leggen we de plakjes tomaat neer, met hier en daar een blaadje basilicum (of eventueel gedroogde basilicum). Verspreid de overgebleven parmezaanse kaas over de taart.

7. Zet de taart in de oven voor ongeveer 30 minuten en je huis ruikt (bijna) naar een Italiaanse pizzeria, haha!

Liefs, Lindsey

Macro’s per stuk (in vieren):
Kcal 549
koolh 32,9
Eiwit 23,6
Vet 35
Vezels 1,6

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s