Het is weer herfst, dus er zijn volop pompoenen te verkrijgen! Een foodie als ik word daar heel blij van. Bij deze een lekker en super simpel pompoensoepje!
Wat heb je nodig?
– een grote ui
– een teentje knoflook
– +/- een halve schoongemaakte pompoen
– een bouillon blokje
– 750ml tot 1 liter water (afhankelijk hoe dik je hem wilt hebben)
– kokosolie om in te bakken
Hoe maak je het?
1. Snijd de ui en knoflook fijn. Maak ook de pompoen schoon door de pitten en draden de verwijderen. Snijd dan een halve pompoen in blokjes.
2. Fruit de knoflook en ui aan in een pannetje.
3. Als de uien glazig zijn geworden voeg je de pompoen blokjes toe. Roer even door.
4. Voeg dan het water samen met het bouillon blokje toe in de pan. Roer even goed door.
5. Laat de pompoen zachtjes gaar koken. Zodra de pompoen lekker zacht is geworden kan je de soep met een staafmixer pureren. Pureer net zo lang tot je een gladde soep krijgt.
6. Voeg kruiden toe naar smaak. Gebruik sowieso zout en peper. Maar misschien ook iets van chili kruiden, vind ik zelf altijd lekker. Beetje spicy!
Tip: lekker met een dot magere kwark of crème fraiche erin!
Fijne zaterdag !