Als je nog twee bananen over hebt, die al vlekjes krijgen.. wat maak je dan? Juist. Bananen pannenkoekjes. Pancakes for breakfast, always a good ideađź’•
Wat heb je nodig?
– 1 1/2 banaan
– 100 gram havermeel (ander soort meel kan ook, spelt oid)
– 150 gram magere melk
– 1 ei
– 1 tl bakpoeder
– 1 el honing
– kokosolie om in te bakken
– je favoriete toppings, zoals noten, fruit, kwark of honing!
Hoe maak je het?
1. Als je geen havermeel hebt, maal dan in een keukenmachine de havermout net zo lang tot het fijne meel is geworden.
2. Prak de banaan fijn met een vork en voeg toe aan het havermeel.
3. Voeg ook de overige ingrediënten toe aan het mengsel. En mix nogmaals goed door.
4. Nu is je beslag klaar. Verhit in een koekenpannetje wat olie en bak de pannenkoekjes op een zacht vuurtje om en om tot ze goudbruin zijn.
5. Je kan zelf kiezen voor dunne of dikke pannenkoekjes. Strooi er je favoriete toppings over en geniet van je pannenkoekjes!
Ps: ik had ongeveer acht kleinere dikke pannenkoekjes!