Tortilla ei muffins 

Vind je het heerlijk om hartig te ontbijten? Dan zijn deze tortilla ei muffins perfect voor jou! Met een bodem van tortilla en een ei vulling met groenten, lijkt het alsof je een hartig taartje eet. 
Ingrediënten (6 muffins):

– 3 eieren 
– 100 gram tomaat
– 50 gram rode ui 
– 40 gram gele paprika 
– 2 meergranen tortilla’s (wraps) 
– 25 gram geraspte kaas 
– zout en peper naar smaak 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de groenten fijn. Kluts in een kommetje de eieren even los. Voeg hieraan de gesneden groenten toe en roer even door. Hieraan kan je ook wat extra kruiden toevoegen, zoals zout, peper of bieslook. 

De tortilla’s stop je even in de magnetron zodat ze zacht worden. Snijd de wraps in vieren. Zodat je acht stukjes hebt. 

Spray je muffin vormpjes even goed in met bakspray of vet even in. Bekleed ieder muffin vormpje met een stukje tortilla. De twee overige stukjes scheur je in wat kleinere stukjes om de bodem nog extra mee te bekleden. Druk het een beetje aan. 

Verdeel het eimengsel met groenten over de muffin vormpjes. Strooi hierover wat geraspte kaas en zet in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Check of het eimengsel van binnen goed gaar is geworden. 

Je kan ze ook meenemen naar je werk en lekker koud opeten. Of de volgende dag weer opwarmen in de oven om ze lekker warm te eten. 

Macro’s per muffin:
Kcal 91
Koolh 8,3
Eiwit 7,8
Vet 5,9
Vezels 0,7

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s