Zoetzure komkommersalade met zoete soja garnalen

on

FullSizeRender (18)

Een soort Thaise noodles, maar dan anders! En low-carb ❤ Deze salade is lekker fris en zoet samen. Een lekkere lichte salade als avondmaal of lunch. Je kan het bijvoorbeeld ook heel leuk als bijgerecht serveren natuurlijk. Heel simel, lekker en super goede macro’s, jeej!

Ingrediënten (1 persoon):
– 1 hele komkommer
– 2 eetlepels azijn
– 10 druppels stevia (suiker kan ook, maar is iets minder goed)
– ¼ rode ui
– ¼ theelepel sambal
– 2 eetlepels zoete soja saus
– 2 theelepels honing
– ½ teentje knoflook
– 100 gram grote garnalen
– sesam zaadjes
– kokosolie om in te bakken

De komkommer heb ik heel leuk met mijn spirelli gesneden. Deze gebruik ik normaal altijd voor courgette, maar je kan het natuurlijk ook voor andere groeten gebruiken! Als je geen spirelli hebt, no worries. Snijd de komkommer gewoon in fijne blokjes. De smaak blijft toch hetzelfde J

Voeg in een kommetje de soja saus, de honing en knoflook (fijn gesneden of geperst) samen. Roer door elkaar tot een marinade is ontstaan. Hierbij voeg je de garnalen en laat ongeveer 15 minuten marineren. Langer mag ook, maar zoveel geduld had ik niet haha!

Snijd de rode ui heel fijntjes. In een ander kommetje meng je de azijn, stevia druppels, sambal en de rode ui met elkaar. Roer met een lepel door elkaar tot er een soort dressing is ontstaan. Voeg dit mengsel toe aan je komkommer slierten / blokjes en laat even staan.

Ondertussen bak je de gemarineerde garnalen in een beetje kokosolie tot ze gaar (of warm bij voorgekookte garnalen) zijn. In een ander droog pannetje kan je de sesam zaadjes even roosteren. Zorg er voor dat ze niet verbranden, maar licht bruin worden.

Serveer de komkommer in een bord of schaaltje en leg hierop de garnalen. Strooi er nog wat sesam zaadjes overheen. Lekker met wat cassave kroepoek (not so healthy, maar wel lekker). Klaar is kees en smullen maar!!

Macro’s per portie:
Kcal 201
Koolh 19,3
Eiwit 23,7
Vet 3,1
Vezels 0,6

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s