Mini bananentaart met frambozen

Mini bananentaart met frambozenEr was nog één rijpe banaantje over.. En wat doen bananencake lovers zoals ik met een rijpe banaan? Juist, we maken een bananen taartje. Ook had ik nog frambozen over die op moesten, dus dit leek me een leuke zomerse combinatie!

Ingrediënten:
– 1 rijpe banaan
– 40 gram meel (ik gebruikte speltmeel, maar je kan bijv. ook havermeel gebruiken)
– 50 gram magere kwark
– 20 gram eiwit poeder (vanille)
– 1 eiwit
– 1 tl bakpoeder
– verse frambozen

Nou hier komt ie.. Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Prak de banaan met een vork. Meng in een kom alle ingrediënten, behalve de frambozen, samen met de banaan. Ik gebruikte de keukenmachine, dus het was lekker snel klaar! Je kan ook een mixer of garde gebruiken. Roer met een spatel zachtjes de frambozen door het beslag, zodat ze niet kapot gaan. Je kan trouwens ook frambozen gebruiken uit de diepvries!

Bekleed een springvorm (de mijne was 18 cm) met bakpapier. Hierin giet je het beslag. Zet de oven voor ongeveer 45 minuten. Prik af en toe met een satéprikker in de taart om te kijken of hij gaar is. Bij mij bleef hij iets te nat, dus had er zelfs iets langer in gemogen!

Je kan de taart lekker als ontbijt eten, of neem een plakje als post-workout meal. 

Enjoy!

Macro’s (voor de hele taart):
Kcal 385
Koolh 61,7
Eiwit 31,2
Vet 1,8
Vezels 3,6

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s