Bij wafels denk ik meteen aan heerlijk zoete wafels, het liefste met chocolade erbij.. Maar deze Italian waffles zijn een hartige versie van wafels. Heerlijk als ontbijtje of lunch. Say what?! Deze wafels maakte ik heel makkelijk van een mix van eieren en Italiaanse groenten. Hoe maak je deze wafels? Met paar simpele ingrediënten en een wafelijzer gaat het helemaal goedkomen.
Ingrediënten (voor 3 wafels):
– 3 eieren
– 1/4 paprika
– 3 cherry tomaatjes
– half klein rode uitje
– parmezaanse kaas voor garnering
– Italiaanse kruiden
Verwarm het wafelijzer vast voor. Snijd de groenten in kleine en fijne stukjes. Doe de groenten in een kommetje en voeg hieraan de eieren toe. Mix even door elkaar met een garde, tot de eieren geklutst zijn.
Spray of vet het wafelijzer een beetje in (ik gebruikte spray) zodat het niet blijft plekken. Verdeel het mengsel in het wafelijzer, ik had genoeg om drie wafels te maken. Sluit het wafelijzer en bak ongeveer 4-5 minuten. Kijk tussendoor even of het ei bruin is geworden.
Strooi wat parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden over de wafels en smullen maar!
Macro’s per wafel:
Kcal 82
Koolh 1
Eiwit 7,3
Vet 5,3
Vezels 0,3