Rabarber compote met aardbei en appel

on

FullSizeRender (17)

Rabarber compote klinkt een beetje ouderwets en dat is het ook wel denk ik haha. Maar dit is ook weer zo makkelijk te maken en heel lekker! Het eindresultaat is een soort jam, die je heel lekker door je kwark heen kan mengen. Smullen!

Ingrediënten:
– 500 gr rabarber stengels (zo rood mogelijk)
– 200 gr aardbeien
– 100 gr appel 
– 20 gr kokosbloesemsuiker (of normale suiker)
– 4 eetlepels water

Wil je het recept zoals op de foto maken? Zorg er dan voor dat je volgende ingrediënten ook in huis hebt:
– 150 gr kwark
– 15 gr eiwitpoeder vanille (gemengd met de kwark)
– 20 gr granola
– 50 gr rabarbercompote

Hoe maak je de compote??

Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm. Haal de kroontjes van de aardbeien en verwijder het klokhuis en schil van de appel. Zet een pannetje op het vuur en gooi hier alle ingrediënten in behalve de suiker. Voeg ongeveer vier eetlepels water toe. En blijf gewoon roeren en roeren.. tot alles heel zacht is geworden. Voeg de suiker toe en laat nog even sudderen.

Op het einde heb ik nog met de staafmixer het geheel gepureerd, omdat de stukjes appel niet helemaal zacht werden. Pureer 1 minuutje en de compote is klaar! Proef zelf even of je het zoet genoeg vind, anders kan je altijd nog suiker toevoegen.

Voor het eindresultaat zoals op de foto meng je de eiwitpoeder (optioneel) met de kwark apart in een kommetje. In een groot glas doe je de granola. Daarop giet je de kwark en daarop de rabarber compote. Heerlijk ontbijtje! En de compote kan je nog goed bewaren in een jar. Je kan ook gewoon alles in een bakje gooien en lekker door elkaar roeren, het komt toch wel vanzelf bij elkaar 😉

Macro’s per portie van 50 gr:
Kcal 26
Koolh 4,4
Eiwit 0,6
Vet 0
Vezels 1,1

Macro’s van rabarber + kwark + granola:
Kcal 275
Koolh 24,5
Eiwit 29,9
Vet 5,8
Vezels 2,5

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s