Colorful fish

kabeljauw

Afgelopen week maakte ik voor Triple-Fit een heerlijk vis receptje. Zelf eten wij niet zo vaak vis, terwijl vis hartstikke goed voor je is. Ik heb een recept gemaakt met kabeljauw, 0 koolhydraten maar wel veel eiwitten. Perfect dus voor een low-carb dagje. Maar daarnaast natuurlijk wel heel erg lekker! Oja, en heel makkelijk J

Wat heb je nodig (2 personen):
– +/- 400 gram kabeljauw (minder kan ook, maar wij zijn grote eters)
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 rode ui
– verse peterselie
– verse knoflook
– 1 limoen
– 2 el honing
– 3 el olijfolie (ik gebruikte chili/knoflook olie van AH)
– 2 el water
– chili / knoflook kruiden (of kruiden die je zelf lekker vindt)

Verwarm de oven voor op 200 graden. We gaan eerst de marinade maken voor de vis. Snijd de peterselie en knoflook fijn. Meng dan in een kommetje de olijfolie met de peterselie en knoflook. Pers de limoen uit en voeg dit toe aan de olijfolie. Voeg hierna wat water en honing toe en roer goed door. Voeg naar smaak nog een beetje zout en peper toe.

Snijd de paprika’s en ui in grove stukken, that’s it. Bekleed een bakplaat met bakpapier, of gebruik een grote ovenschaal. Leg de visjes op de plaat en smeer ze lekker goed in met de marinade. Draai ze daarna om en smeer nog een keer in, zodat de onderkant en bovenkant lekker gemarineerd zijn. Zorg dat je een beetje marinade over houd om over de groenten te doen. Om de vis heen leg je de groenten. Hierover verspreid je de rest van de marinade.

Zet in de oven voor ongeveer 20-30 minuten. Kijk even of de vis goed gaar is geworden. Iedere oven verschilt natuurlijk, dus check het even! Ter variatie kan je de kabeljauw ook vervangen door een stukje zalm!

Macro’s per portie ( +/- )
Kcal 366
Koolh 14
Eiwit 38.4
Vet 16.3
Vezels 4.3

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s