Appel-citroen cake

appel citroen

Appel en citroen is toch een heerlijke combinatie. Lekker fris! En echt een zomers smaakje. Ik maakte deze week een heerlijke frisse appel-citroen cake voor Triple-Fit, lekker als tussendoortje of om uit te delen op je werk 😉

Ingrediënten:
– 3 eieren
– 400 gr appelmoes light
– 1 à 2 citroenen (+ zest)
– 150 gr speltmeel
– 5 gr bakpoeder
– 50 gr rozijnen
– Optioneel: 20 gr eiwitpoeder (vanille)

Hoe maak je deze lekkere cake? Begin met het scheiden van de eieren. Houd het eigeel apart in een bakje, deze gebruik je voor het “beslag”. De drie eiwitten ga je luchtig opkloppen met de mixer. Zet de mixer op de hoogste stand en blijf mixen totdat de eiwitten zo luchtig zijn, dat je de kom op zijn kop kan houden en het blijft hangen J Zet de eiwitten even opzij. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Pers de citroenen uit (1 of 2, als je echt de citroen naar voren wilt laten komen gebruik je er 2) en doe het sap in een blender. Hierbij voeg je de appelmoes, het speltmeel en bakpoeder. Rasp de schil van een citroen en voeg de zest toe. Even goed blenden zodat je een glad mengsel krijgt. Voeg de rozijnen toe aan het mengsel. Als je een schep eiwitpoeder wilt toevoegen, meng dat er dan ook even door met de blender. Mijn eiwitpoeder was helaas op, dus mijn cake is zonder!

Nu gaan we het “beslag” samen voegen met de eiwitten. Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. Je voegt ongeveer de helft van het beslag aan de eiwitten toe en schep voorzichtig om met een spatel. Daarna doe je de andere helft er bij en schep je het nogmaals voorzichtig om.

Je kan een cakevorm bekleden met bakpapier of even insprayen met olie. Hierin schep je het mengsel en zet in de oven. Mijn oven is altijd een beetje raar, maar ik heb de cake wel een uur en tien minuten er in gelaten, omdat de binnenkant erg nat bleef. Controleer na ongeveer 45 minuten met een satéprikker of de binnenkant gaar is. Als de prikker nattig blijft, moet de cake er nog even in. Blijf dus even kijken!

Laat de cake goed afkoelen (ik weet het, dat is lastig) en snijd in plakken. Tijd om te smullen!! Trouwens smaakt deze cake ook heel lekker met een beetje slagroom light, nomnomnom.

Macro’s per plak (12 stuks):
Kcal 95
Koolh 15
Eiwit 4,2
Vet 2
Vezels 1,5

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s