Homemade smeersels met naanbrood

smeerselsGreat minds think alike, right? Mijn lieve collega foodblogger Tamara maakte haar heerlijke naanbroodjes. Bekijk haar recept voor de naanbroodjes op http://www.saltandorange.nl. En hoe toevallig, ik maakte precies hetzelfde. Dus hierbij mijn aanvulling op Tamara’s recept: zelfgemaakte smeersels! Brood met smeersel is toch een heerlijk hapje als je gezellig visite krijgt of als je een date hebt met de bank. Met zelfgemaakte smeersels wordt het nog beter! En ook niet te moeilijk natuurlijk 🙂 Ik maakte een rode pesto, een groene spinazie pesto en rode bieten hummus.

Ingrediënten voor de rode pesto:
– 25 gr pijnboompitten
– 30 gr parmezaanse kaas
– 125 gr zongedroogde tomaten
– 1 teentje knoflook
– 25 gr knoflook chili olie AH (olijfolie kan ook, deze is iets pittiger)

Ingrediënten voor de groene spinazie pesto:
– 25 gr pijnboompitten
– 25 gr parmezaanse kaas
– 50 gr feta
– 10 gr verse basilicum
– 10 gr kappertjes
– 40 gr verse spinazie
– 25 gr knoflook chili olie AH (olijfolie kan ook, deze is iets pittiger)

Ingrediënten voor de rode bieten hummus:
– 1 (voorgekookte) rode biet
– 150 gr kikkererwten
– 2 teentjes knoflook (of meer)
– 5 gr citroensap
– 20 gr olijfolie

Hoe maak je deze lekkere smeersels? Je zou denken, dat is vrij lastig. Nou nee!! Voor de groene en rode pesto geldt namelijk het volgende:

Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje op een laag vuurtje, tot ze bruin zijn geworden (laat ze niet aanbranden!). Gooi daarna alle ingrediënten in je keukenmachine, mix goed door tot het een glad mengsel wordt. En klaar is kees… Proef de pesto even, voeg eventueel wat zout en peper toe, of extra knoflook/kaas/tomaatjes net wat je lekker vindt! Als het mengsel niet glad genoeg wordt, kan je wat extra (olijf)olie toevoegen. Mix dan nog een keer goed door en bewaar in een goed afsluitend potje, of eet meteen op met de lekkere naanbroodjes van Tamara!

De rode bieten hummus vraagt iets meer aandacht, maar dan ook maar iets! Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik heb bij de Lidl een verpakking voorgekookte rode bieten gekocht, ligt gewoon op de groenten afdeling, ideaal. Snijd de rode biet in blokjes en pel de teentjes knoflook. Leg de blokjes biet en knoflook op een bakplaat met wat bakpapier. Besprenkel met een klein beetje olie. En stop voor ongeveer 10 minuten in de oven. Vervolgens mix je alle ingrediënten (inclusief de rode biet en knoflook) in de keukenmachine tot het een glad mengsel wordt. Proef even hoe de hummus is geworden. Je kan wat zout en peper toevoegen, of een extra stukje knoflook. Ligt er net aan hoe sterk je de smaak van knoflook naar voren wilt laten komen.

Geniet van deze heerlijke tapas date met je lover of vrienden ❤

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s