"Pindarots"-reepjes

“Pindarots”-reepjes

’s avonds op de bank hebben we allemaal wel eens zin in iets lekker bij de koffie of thee. Mijn guilty pleasure blijft toch wel echt chocolade. Ik heb daarom geprobeerd om iets lekkers te maken, maar met een gezonde twist. En toen ontstonden de “pindarotsjes”. Super makkelijk en erg lekker bij de thee!

Ingrediënten:

– 4 à 5 rijstwafels (ongeveer 35 gr)
– 50 gr ongezouten cashew noten
– 100 gr pure chocolade
– 20 gr honing

Verkruimel de rijstwafels in een kom. Zorg ervoor dat je wat grotere en kleinere kruimels krijgt, dit is lekkerder voor de structuur van de reepjes.  In de keukenmachine vermaal je de cashew noten tot kleine stukjes. Niet te lang malen, anders krijg je een soort poeder. Zorg ervoor dat je ook nog lekkere grote stukjes hebt. Voeg dit bij de rijstwafels en roer even door.

Ondertussen kan je de chocolade smelten. Breek de chocolade in stukjes en leg het in een bakje.  Ik heb het heel eenvoudig in een kommetje in de magnetron gedaan. Was binnen 2 minuutjes gepiept. Giet de gesmolten chocolade over de kruimels en roer goed door met een lepel. Voeg hierna nog de honing toe en roer nog een keer goed door.


Neem een ovenschaaltje o.i.d. en bekleed dit met bakpapier. Hierin schep je het mengsel. Verspreid het mengsel in het schaaltje en druk goed aan met een lepel. Zorg ervoor dat het geheel goed aan elkaar plakt. Zet ongeveer 15 minuten in de vriezer om te koelen. Het kan ook in de koelkast, maar dat duurt iets langer. Ik was een beetje ongeduldig, as usual.

Haal het geheel uit het bakpapier en snijd in reepjes of blokjes. Net wat je zelf lekker vind om op te peuzelen J Zet er een lekker kopje groene thee bij, en geniet van een mini snackje!

Macro’s per reepje (12 stuks):
Kcal 87
Koolh 8,7
Eiwit 1,6
Vet 4,9
Vezels 0,9
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s