“Pindarots”-reepjes
Ingrediënten:
– 4 à 5 rijstwafels (ongeveer 35 gr)
– 50 gr ongezouten cashew noten
– 100 gr pure chocolade
– 20 gr honing
Verkruimel de rijstwafels in een kom. Zorg ervoor dat je wat grotere en kleinere kruimels krijgt, dit is lekkerder voor de structuur van de reepjes. In de keukenmachine vermaal je de cashew noten tot kleine stukjes. Niet te lang malen, anders krijg je een soort poeder. Zorg ervoor dat je ook nog lekkere grote stukjes hebt. Voeg dit bij de rijstwafels en roer even door.
Neem een ovenschaaltje o.i.d. en bekleed dit met bakpapier. Hierin schep je het mengsel. Verspreid het mengsel in het schaaltje en druk goed aan met een lepel. Zorg ervoor dat het geheel goed aan elkaar plakt. Zet ongeveer 15 minuten in de vriezer om te koelen. Het kan ook in de koelkast, maar dat duurt iets langer. Ik was een beetje ongeduldig, as usual.
Macro’s per reepje (12 stuks):
Kcal 87
Koolh 8,7
Eiwit 1,6
Vet 4,9
Vezels 0,9