Italiaanse kip met courgette-tomaat puree

Kippie! 

Dit heerlijke kippetje is eigenlijk ontstaan door leftovers uit de koelkast. Niet te moeilijk, maar wel heel lekker! En een fijne bijkomstigheid is dat er veel eiwitjes in zitten! 🙂  

 

 

 

 

 

Ingrediënten (2 personen): 
– 2 grote kipfilets 
– 1 courgette 
– 2 grote tros tomaten 
– 5 zongedroogde tomaatjes 
– 1 teentje knoflook 
– 15 gr mosterd 
– 5 gr balsamico crème 
– 15 gr pijnboompitten 
– italiaanse kruiden (basillicum, oregano) 
– kokosolie om in te bakken 
– olijfolie 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik ben begonnen met het roosteren van de pijnboompitten. Doe dit in een pannetje op een laag vuurtje (ze verbranden snel). Als ze bruin gekleurd zijn kan je ze van het vuur halen. Zet ze even opzij en ga verder met de andere handelingen 😉 

Snijd de courgette en verse knoflook in blokjes. Dit doe je ook met de tomaten (verwijder het vruchtvlees ook, anders wordt het een natte bedoeling). In een pannetje met kokosolie wok je de stukjes courgette met de knoflook. In een ovenschaaltje leg je de blokjes tomaat. Voeg een beetje olijfolie en italiaanse kruiden toe en hussel even door elkaar. Ik heb olijfolie met knoflook & chilipeper gebruikt (van AH) voor extra smaak en spicyness. Zet het schaaltje nu in de oven en ga verder met de courgette-puree! 

Als de courgette gaar is, doe je er drie zongedroogde tomaatjes bij (bewaar er dus twee voor de garnering). Ondertussen ga je ook de kip bakken! Ik heb de kip in de grillpan bereid, maar je kan de kip ook om en om bakken in een pan of in de oven bereiden. 

Roer de courgette nog een keer door en doe het mengsel dan in de keukenmachine. Voeg hierbij de mosterd en de balsamico. Mix het geheel goed door elkaar, zodat het een glad mengsel wordt. Je kan eventueel nog wat olijfolie toevoegen als het te droog blijft. De blokjes tomaat moeten ongeveer 10-15 minuten in de oven, dus in deze tijd kan je precies de kip garen en de courgette-puree maken. 

Als alles klaar is, leg je wat blokjes tomaat op je bord. Daarop leg je de kipfilet met wat courgette-puree erover. Bestrooi lekker met pijnboompitten en snel opeten die handel! 

Macro’s (per portie): 
Kcal 341 
Koolh 12,7 
Eiwit 45,3 
Vet 11,5 
Vezels 2,8

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s