Melkchocoladetaart met pecannoten

Zoveel chocolade in de kast (dankzij Côte d’Or), wat moet je daar nou mee?! Ja opeten, maar je kan er ook lekker mee bakken. Ik maakte een Mamamoddervet recept uit de Chocoladebijbel: de melkchocoladetaart met pecannoten. En hij is goeeeeed!!

Wat heb je nodig?
– 3 eieren
– 240 gram bruine basterdsuiker
– 8 gram witte wijnazijn
– 2 gram zout
– 3 gram citroenrasp
– 125 gram melkchocolade, gesmolten
– 75 gram pecannoten
– 140 gram bloem
– 5 gram bakpoeder
– boter / olie om mee in te vetten
– springvorm van 25 centimer)

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Klop de eieren, basterdsuiker, azijn, zout en citroenrasp luchtig.
  4. Smelt in een pannetje de chocolade samen met de boter en voeg toe aan het eimengsel. Roer goed door.
  5. Meng de bloem en bakpoeder en voeg ook toe aan het eimengsel. Roer het geheel goed door.
  6. Hak de pecannoten in grove stukken en voeg toe aan het beslag en giet daarna in de springvorm.
  7. Zet de oven terug op 150 graden en bak de taart gaar in 30-35 minuten.

Garneer met wat verse frambozen en smullen maar!

Liefs, Mamamoddervet
(alter ego van Mamasuperdun)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s