Pompoen cake met stukjes chocolade

Het pompoen seizoen is weer geopend!! Wat maak jij het liefste van pompoen? Ik ben dol op pompoensoep, maar wist je dat je pompoen ook heel goed kan gebruiken om mee te bakken! Ik maakte deze heerlijke cake met pompoen erin. Proef je niks van en dus ideaal voor kinderen! En aangezien ik nog steeds Côte d’Or ambassadeur ben, gooide ik hier heerlijke stukjes chocolade doorheen. Een beetje healthy en een beetje lekker 😉

Wat heb je nodig?

Voor de cake
– 350 gram pompoen blokjes
– 200 gram fijne havermeel
– 125 gram pure chocolade L’original Côte d’Or

– 25 gram kokosbloesemsuiker (of honing!)
– 3 eieren
– 1 banaan
– 1 el kaneel
– 1 tl koek – en speculaaskruiden
– 8 gram bakpoeder

Voor de topping
– 50 gram crème fraiche (dit had ik toevallig in huis, maar cream cheese of monchou is ook heel lekker)
– 50 gram kwark
– ongeveer 1 el honing
– handje gehakte pecannoten
– chocolade schaafsel van overgebleven chocolade

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de blokjes pompoen gaar in ongeveer 10 minuten in een pannetje water. Zorg ervoor dat de pompoen goed zacht is.
  3. Mix de pompoen, banaan en eieren in een kom met een mixer. De pompoen is zo zacht dat het vanzelf een glad beslag wordt.
  4. Voeg alle overige ingrediënten toe (behalve de chocolade) en mix tot je een glad beslag hebt.
  5. Hak de chocoalde fijn en roer deze door het beslag.
  6. Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul met het beslag. Zet de cake voor ongeveer 45 minuten in de oven.
  7. Voor de topping meng je de kwark, creme fraiche en honing door elkaar. Als de cake is afgekoeld smeer je de topping over de cake. Strooi daarover nog een handje gehakte pecannoten en evt. wat extra chocolade schaafsel (gebruik hiervoor een rasp).

Enjoy!!
Liefs, Lindsey

Plaats een reactie