Burrito’s met kippengehakt en gegrilde paprika’s + WINACTIE

Lieve mensen,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een nieuw recept online heb gezet, maar toen ik werd gevraagd door Santa Maria om een recept te verzinnen met de Verrasbox, kon ik natuurlijk niet wachten om aan de slag te gaan! De Verrasbox zit vol met lekkere producten van Santa Maria. Waarschijnlijk ken je deze wel! In de supermarkt vind je onder andere hun tortilla’s, kruidenmixen, salsa’s en dips waarmee jij thuis een super makkelijke en lekkere Tex Mex maaltijd maakt.

De Verrasbox heet natuurlijk niet voor niets de Verrasbox en daarom vroeg ik mijn schoonvader om lekker bij ons te komen eten. Mijn schoonmoeder is vier maanden geleden gestorven, waardoor hij nu heel vaak alleen eet. En wij weten allemaal dat alleen eten echt niet gezellig is. Daarom komt hij nu regelmatig bij ons en zorg ik ervoor dat hij een lekkere (en gezonde) maaltijd krijgt. Deze keer werd hij dus verrast met een recept uit de Tex Mex keuken en hij vond het héél lekker. Hieronder vind je het recept en kan jij dit ook lekker thuis gaan maken! Wie weet win jij zelfs de Verrasbox en kan je meteen aan de slag.

Ik maakte burrito’s; dit zijn gevulde en opgerolde tortilla’s gevuld met rijst, bonen, groenten en vlees. Naast de burrito’s maakte ik ook twee side dishes, namelijk een nacho schotel en een mango salsa. Door de combinatie van het zoete fruit, de zachte burrito’s en de knapperige chips heb je een heerlijke tafel vol eten om te delen met je geliefden!

Wat heb je nodig?

Voor de burrito’s (8 stuks):

 • 8 tortilla wraps van Santa Maria
 • 1 zakje Burrito Seasoning Mix van Santa Maria
 • 350 gram kippengehakt
 • 2 rode paprika’s
 • 2 gele paprika’s
 • 1 grote ui
 • Kopje zilvervliesrijst
 • Blikje tomatenpuree
 • Blikje mais
 • Blikje kidneybonen
 • Ijsbergsla
 • Olijfolie en zout

Voor de mango salsa:

 • 1 rijpe mango
 • 1 rode peper
 • 1 halve avocado

Voor de nacho schotel:

 • 1 zak Nacho Chips van Santa Maria
 • 1 potje Chunky Salsa van Santa Maria
 • 1 potje crème fraîche
 • Flinke hand geraspte kaas
 • 1 gesneden lente-ui (+ evt. gehakte peterselie)

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een bakplaat en smeer ze in met olijfolie en zout. Stop de paprika’s in de oven voor ongeveer 30 minuten (als ze goed zwart worden zijn ze perfect).

  Als de paprika’s zwart zijn geworden haal je ze uit de oven, stop ze in een bakje en dek af met aluminiumfolie. Laat 15 minuten rusten.

  Na het rusten kan je de velletjes van de paprika af trekken (wel even een werkje, maar de smaak is heerlijk!). Snijd de paprika in reepjes en zet opzij.
 1. Kook de rijst volgens de verpakking. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng door. Het rijstmengsel kan je opzijzetten met de deksel op de pan.
 2. Terwijl de rijst kookt, bak je het kippengehakt gaar. Snijd de ui fijn en meng deze door het kippengehakt. Bak een paar minuten door tot de uien zacht zijn geworden. Voeg vervolgens de Burrito Seasoning Mix toe en roer het geheel goed door.
 3. Leg een tortilla neer en vul het midden met een laagje rijst, ijsbergsla, mais, kidneybonen, kippengehakt en gegrilde paprika. Vouw de tortilla aan weerszijde over de vulling heen, vouw vervolgens de onderkant dicht  en rol dan door. Zo krijg je een opgerolde burrito en valt er niets uit de zijkanten.
 4. De mango salsa maak je heel eenvoudig door de mango in kleine blokjes te snijden, de peper heel fijn te hakken en de halve avocado ook in kleine blokjes toevoegen. Roer zachtjes door en voilà!
 5. De nacho shotel maak je door de Nacho Chips in een ovenschaal te doen en daar geraspte kaas overheen te strooien. Zet in de oven tot de kaas is gesmolten. Hierover doe je de Chunky Salsa van Santa Maria, een flinke dot crème fraîche en de gesneden lente-ui. 

Als garnering kan je een beetje geraspte kaas en gehakte platte peterselie over de burrito’s (en nacho’s) strooien!

Wil jij kans maken op de Verrasbox? Laat mij dan in de comments onder mijn Instagram post of Facebook bericht weten wie jij wilt verrassen met de Verrasbox van Santa Maria en waarom! Wie weet win jij dan deze Verrasbox en kan je mijn recept proberen en delen met jouw geliefden! Er worden twee winnaars gekozen op Facebook en drie op Instagram. Ik maak de winnaars op 16 september bekend.

Liefs, Lindsey

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s