Inmiddels weten jullie wel dat chocolade mijn guilty pleasure is toch?! Dus ik maakte een heerlijke granola met stukjes pure chocolade van Côte D’or!
Wat heb je nodig?
– 250 gram havermout
– flinke hand ongebranden hazelnoten
– flinke hand amandelen
– handje zonnebloempitten
– handje pompoenpitten
– scheutje zonnebloemolie (denk ongeveer 8 eetlepels)
– 25 gram honing
– flinke snuf kaneel
– kleine snufje zout
– 50 gram pure chocolade Côte D’or L’Original
– handje gedroogde cranberries
Ik maak dit meestal op gevoel dus ik heb geen precieze hoeveelheden, maar van alles iets meer of minder kan geen kwaad!
Hoe maak je het?
- verwarm de over voor op 160 graden.
- Mix in een kom alle ingrediënten, behalve de chocolade en cranberries en roer door.
- Verdeel de granola over een bakplaat (bedekt met bakpapier) en stop in de oven voor in totaal ongeveer 12-15 minuten.
- Na 5 minuten in de oven roer je de granola even door. Dan na 5 minuten weer even door roeren en daarna nog 2-5 minuten bakken. Elke oven verschilt dus houd het even in de gaten, zonde als het verbrand.
- Haal de granola uit de oven en verspreid hierover nog een beetje honing. Hussel door elkaar en laat daarna afkoelen.
- Als het is afgekoeld kan je de cranberries en chocolade stukjes toevoegen. Bewaar in een pot en zo heb je een voorraad voor de hele week!
Smullen maar!
Liefs, Lindsey