Homemade granola met Côte d’Or choco

Inmiddels weten jullie wel dat chocolade mijn guilty pleasure is toch?! Dus ik maakte een heerlijke granola met stukjes pure chocolade van Côte D’or!

Wat heb je nodig?
– 250 gram havermout
– flinke hand ongebranden hazelnoten
– flinke hand amandelen 
– handje zonnebloempitten
– handje pompoenpitten 
– scheutje zonnebloemolie (denk ongeveer 8 eetlepels)
– 25 gram honing 
– flinke snuf kaneel
– kleine snufje zout
– 50 gram pure chocolade Côte D’or L’Original
– handje gedroogde cranberries

Ik maak dit meestal op gevoel dus ik heb geen precieze hoeveelheden, maar van alles iets meer of minder kan geen kwaad!

Hoe maak je het?

  1. verwarm de over voor op 160 graden.
  2. Mix in een kom alle ingrediënten, behalve de chocolade en cranberries en roer door.
  3. Verdeel de granola over een bakplaat (bedekt met bakpapier) en stop in de oven voor in totaal ongeveer 12-15 minuten.
  4. Na 5 minuten in de oven roer je de granola even door. Dan na 5 minuten weer even door roeren en daarna nog 2-5 minuten bakken. Elke oven verschilt dus houd het even in de gaten, zonde als het verbrand.
  5. Haal de granola uit de oven en verspreid hierover nog een beetje honing. Hussel door elkaar en laat daarna afkoelen.
  6. Als het is afgekoeld kan je de cranberries en chocolade stukjes toevoegen. Bewaar in een pot en zo heb je een voorraad voor de hele week!

Smullen maar!

Liefs, Lindsey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s