Kerstboom breekbrood

De feestdagen staan weer om de deur! Kerst betekent voor mij veel gezelligheid, drankjes en lekker eten. Maar zoals jullie weten, moet het allemaal niet te moeilijk zijn. Deze kerstboom staat toch te leuk op tafel! Past perfect bij de borrel, maar ook bij een kerstbrunch. Het lijkt misschien moeilijk, maar het is goed te doen. Gewoon lezen! Geniet van jullie kerst en ook van heerlijk eten, gezond doen we wel weer in het nieuwe jaar 😉

Wat heb je nodig?

– 1 pak pizzadeeg Koopmans
– 2 bakjes mozzarella bolletjes (gekocht bij Lidl, zijn ongeveer 30 stuks)
– 1 ei
– 2 el olijfolie
– 1 teentje knoflook uitgeperst
– klein handje verse peterselie gehakt
– klein handje parmezaanse kaas (fijn)
– snuf zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak het pizzadeeg zoals vermeld op de verpakking. Zo heb je een grote deegbal.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Pluk een klein stukje deeg van de deegbal en maak deze rond en plat. Je kan het gewoon plat maken met je vingers of handpalm. Leg hierop een mozzarella balletje en vouw het deeg eromheen.
  4. Maak een soort pakketje door het balletje dicht te maken en rol vervolgens het balletje tussen twee handen zodat het een rond balletje wordt. Zorg dat het deeg geen openingen heeft, anders loopt alle kaas eruit.
  5. Leg de balletjes steeds een voor een op de bakplaat. Druk ze een klein beetje tegen elkaar aan. Niet te dicht tegen elkaar, anders wordt het deeg hiertussen niet goed gaar. Herhaal dit totdat je een mooie kerstboom krijgt. Het handigste is om onderaan te beginnen met een rijtje.
  6. Als de kerstboom af is smeer je deze in met ei (met een kwastje) en schuif de kerstboom vervolgens in de oven voor zo’n 15 minuten (als de kerstboom licht/goudbruin is haal je hem er uit). Ondertussen maak je de olie.
  7. Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook, zout en peper en gehakte peterselie. Als je de kerstboom uit de oven haalt smeer je de kerstboom met dit mengsel in. Strooi er nog wat parmezaanse kaas overheen en schuif nog in de oven voor 5 minuten.
  8. Serveer de kerstboom zo op tafel met wat lekkere smeersels of dipjes, bijvoorbeeld aioli. Je kan de bolletjes zo van elkaar trekken en lekker in je mond stoppen!

Fijne kerst!

Liefs, Lindsey

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s