Ja jongens, het is herfst dus je wordt overspoeld met pompoen recepten. Haha! #sorrynotsorry Een vriendin van me kwam met deze salade aanzetten en die moest echt op mijn blog. Wat een heerlijke smaak combinatie door de kruiden, zachte pompoen en knapperige spinazie. Echt een aanrader en perfect als maaltijd salade!
Wat heb je nodig (voor twee personen)?
– 100 gram spinazie
– 400 gram blokjes pompoen
– 2 kleine rode uien
– klein blikje linzen
– teentje knoflook
– 1 el olijfolie
– 2 el Ras el Hanout kruiden van the Green Gypsy Spices
– 4 plakjes geitenkaas
Voor de dressing:
– 2 el balsamico azijn
– 1 el honing
(of balsamico crème)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de rode uien in ringen.
- Stop de blokjes pompoen en rode ui in een kom. Voeg hier 1 el olijfolie aan toe met een uitgeperst teentje knoflook en de Ras el Hanout kruiden. Hussel door elkaar zodat alles goed gekruid is.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pompoen en ui hierover. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten. Check na 20 minuten steeds even of de pompoen zacht is geworden, elke oven is namelijk anders. Laat daarna even afkoelen.
- Maak de dressing door de balsamico en honing met elkaar te mengen in een bakje.
- Verdeel de spinazie en de linzen over twee borden en daarop de pompoen blokjes uit de oven. Voeg nog wat geitenkaas toe en eventueel de dressing (kan ook apart).
Liefs, Lindsey