Review: Geluksfactor 10 Foodie-ness

Alweer een tijdje geleden was ik gevraagd om mee te doen aan het “Geluksfactor 10 – online personal coaching” programma van Foodie-ness. In deze blog kan je lezen hoe mijn ervaring met dit programma is geweest! Lees snel verder als je benieuwd bent. 

Geluksfactor 10 Online Personal Coaching 
Het programma is een vervolg op het boek “Geluksfactor 10” en bestaat uit een schema van 4 weken die gericht is op voeding, beweging en een positieve mindset. Voordat het programma begint dien je een intakeformulier in te vullen. Hierin kan je aangeven wat jouw persoonlijke doelen zijn. Denk aan afvallen, beter in je vel zitten of juist aankomen. Door middel van het intakeformulier proberen zij een passend schema te maken. Je kan informatie over jezelf invullen, zoals leeftijd, hoe vaak je per week sport, wat voor soort werk je doet enz. Ook kan je je persoonlijke voorkeuren aangeven. Denk hierbij aan of je graag thuis sport of in de gym, of je liever grote/kleine maaltijden, of dat je graag vlees/vis of vega eet. Op deze manier wordt het schema voor jou passend gemaakt!

Voor mij kwam dit aanbod op een goed moment. Ik was weer even mijn ritme kwijt in sporten en gezond eten. Ik heb daarom als doel aangegeven dat ik net even die 2 kilo er af wil en ook een strakker lichaam. Door mee te doen aan dit programma hoopte ik weer nieuwe energie te krijgen in het trainen.

Het leuke aan dit programma vind ik dat je dus niet alleen werkt aan je lichaam door middel van voeding en training. Maar juist ook werkt aan wat er allemaal in je koppie rond spookt. Zelf heb ik heel veel gehad aan een mindfulness training die ik vorig jaar heb gevolgd. Ik herkende veel van die dingen in de mindset oefeningen. Fijn om weer even bewust stil te staan.

Hoe heb ik het programma ervaren?
De eerste twee weken ben ik vrij fanatiek begonnen. Ik vond het fijn dat ik even zelf niet hoefde na te denken over wat ik vanavond nou weer eens ging eten, of wat ik nu weer eens zou uitspoken in de gym. Ik heb dan ook gekozen voor oefeningen in de sportschool, want ik kwam daar toch al 3x per week. Heel leuk om eens dingen te doen die je normaal gesproken niet zo snel zou doen. Je blijft toch al snel in een soort “comfort zone” hangen.

De recepten vind ik simpel om te maken en erg lekker. Ik moet eerlijk zeggen dat ik soms ook recepten van mezelf heb gemaakt, want mijn blog moet toch ook nog steeds gevuld worden met nieuwe recepten 😉 Veel van de ingrediënten heb ik zelf wel in huis, maar ik kan me voorstellen dat wanneer je echt helemaal bij 0 begint je wel veel boodschappen in huis moet halen. En dan met name de basics.

Omdat ik over het algemeen vrij gezond eet en ook vaak bijhoud wat ik op een dag eet, besloot ik om dat nu ook te doen. Wat mij opviel is dat ik veel meer koolhydraten op een dag binnen kreeg dan wat ik normaal gesproken zou eten. Op één dag had ik dan bijvoorbeeld ’s morgens havermout, ’s middags crackers en ’s avonds pasta/aardappel oid. Ik vind dit zelf niet heel fijn. Ik zou liever meer eiwitten eten, bijvoorbeeld een extra kwark/yoghurt tussendoortje ipv crackers. Maar dat is persoonlijk denk ik.

Tussendoor ging ik onverwacht op vakantie naar Curaçao met de schoonfamilie, waardoor mijn programma even een break had. Soms train ik wel op vakantie, maar dit keer heb ik gewoon echt even lekker niets gedaan. Ook wel eens lekker. Overigens waren er ook geen faciliteiten bij het hotel om te trainen. Maar ik zat al wel een stuk lekkerder in mijn vel en voelde me prettig in bikini.

Conclusie
Tijdens het programma ben ik 1,8 kilo afgevallen. Niet super veel, maar ik zat wel weer lekkerder in mijn vel omdat ik nieuwe motivatie kreeg van de trainingen. Omdat ik zelf creatief genoeg ben om gezonde recepten te verzinnen vond ik het heel lastig om de eetschema’s strikt te volgen. Ik denk dat het programma zeer geschikt is voor mensen die niet goed weten waar ze moeten beginnen, zowel qua voeding als training. De recepten zijn vrij makkelijk te maken en de trainingen ook goed te volgen. Ook denk ik dat het goed is vol te houden, je hoeft geen honger te lijden en geeft handvatten om na het programma ook door te gaan met deze levensstijl.

Bekijk vooral de website van Foodie-ness voor meer informatie over dit programma, lekkere recepten en meer!

Liefs, Lindsey 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s