De maand augustus staat bij Albert Heijn in het teken van “festival food”. Ik werd dan ook gevraagd om een van de recepten uit de nieuwe Allerhande te maken. Het werden deze kokosbollen! Nou ben ik zelf niet echt een kokos fan, maar jullie misschien wel đ
Wat heb je nodig?
– 1 grote banaan
– 100 gram geraspte kokosÂ
– 75 gram dadels
– 15 gram honing
– 5 gram cacao poeder
– 3 eiwitten
Extra:Â
– ijsschep om bollen te maken (anders gewoon een lepel)
– mixerÂ
Hoe maak je het?Â
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijd de dadels in kleine stukjes en prak de banaan. Meng door elkaar en voeg de cacao poeder, honing en geraspte kokos toe. Prak door elkaar.
- Mix in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mixer. Als je de kom op zijn kop kan houden zonder dat de eiwitten eruit vallen is het goed.
- Spatel nu voorzichtig de eiwitten door het kokos mengsel.
- Maak met de ijsschep bollen en leg deze op een bakplaat.
- Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten, tot de bollen goudbruin zijn geworden.
Laat de bollen even afkoelen en geniet er van.
Liefs, Lindsey