De meeste kant-en-klare komkommersalades uit bakjes bevatten nog veel vetten door het gebruik van mayonaise enz. Ik maakte speciaal voor Pasen een “skinny” versie, zonder mayonaise dus!
Wat heb je nodig?
– 1/2 komkommer
– 2 el magere kwark
– verse bieslook (ongeveer 10 sprietjes)
– ongeveer een kwart tot een half teentje knoflook
– zout en peper naar smaak
Hoe maak je het?
- Snijd de verse bieslook fijn. Meng in een kom de kwark met de bieslook, zout en peper. Pers de knoflook uit en voeg deze toe naar smaak. Een kwart teentje is wel voldoende. Wil je meer of minder, proef dan even!
- Snijd de komkommer met een kaasschaaf (of rasp) in dunne plakjes. Voeg deze toe aan het kwarkmengsel.
- Roer het geheel door en klaar is kees! Versier eventueel nog met wat bieslook sprietjes.
Fijne Pasen!
Liefs, Lindsey