Gevulde tomaat met scrambled egg, pesto en mozzarella

IMG_1139.JPG

Bij de Lidl hebben ze een rekje met recepten en daar zag ik dit leuke idee! Super leuk om op tafel te zetten met Pasen. Zowel voor het ontbijt als brunch/lunch. En daarnaast ook lowcarb, ideaal als je geen zin hebt in al die broodjes die je worden voorgeschoteld. Ik heb het recept van Lidl een beetje aangepast, dus bij deze!

Wat heb je nodig?
– 3 eieren 
– 3 grote tomaten 
– 1 el rode pesto (ik gebruikte pittige rode pesto van Grande Italia)
– 1/2 bol buffel mozzarella
– paar blaadjes verse basilicum
– Italiaanse kruiden

– zout en peper 
– olijfolie

Extra:
– ovenschaal / bakplaat 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de mozzarella in plakjes en zet opzij.
  2. Snijd de bovenkant van de tomaten eraf. Snijd het vruchtvlees los met een mesje en lepel het vruchtvlees uit.
  3. Leg de tomaten en de bovenkant van de tomaten in een ovenschaal (of op bakplaat) en besprenkel met olijfolie. Voeg wat zout, peper en Italiaanse kruiden toe. Zet in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  4. Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de eieren (scrambled). Gewoon door de pan blijven roeren zodat je kleine stukjes ei krijgt.
  5. Als het ei gaar is voeg je de pesto toe. Roer even door en zet opzij.
  6. Haal de tomaten uit de oven en vul de tomaten met de scrambled eggs.
  7. Verdeel de plakjes mozzarella over de tomaten en leg daarop een blaadje basilicum.

Smullen maar! Fijne pasen!

Liefs, Lindsey

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s