Wat heb je nodig (voor 2 grote porties)?
– 1/2 flespompoen (ongeveer 400 gram)
– 1 appel (geschild)
– 1 rode ui
– 1 teentje knoflook (uitgeperst)
– 125 gram worteltjes
– 1 bouillonblokje
– (ongeveer) 1 liter water
– 2 plakjes geitenkaas
– 1 el olie
Hoe maak je het?
- Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes.
- Schil de appel en snijd ook in stukken. Snijd de rode ui in halve ringen.
- Verhit in een pan wat olie. Fruit hierin de ui met knoflook.
- Voeg hierna de stukjes pompoen, appel en worteltjes toe. Roer het geheel door elkaar.
- Voeg nu ongeveer 1 liter gekookt water toe met het bouillonblokje. Zorg ervoor dat de groenten net onder water staan. Zo blijft de soep wat dikker. Wil je de soep liever dunner? Voeg dan extra water toe (kan eventueel ook achteraf nog).
- Zodra de groenten zacht zijn geworden kan je de soep pureren met de staafmixer (of in de blender). Voeg kruiden toe naar smaak, in ieder geval zout en peper.
- Verdeel de soep over twee grote kommen en verdeel over elk kommetje 1 plakje geitenkaas in brokjes (mega lekker!!). Houd je niet van geitenkaas, laat je die gewoon weg 😉
Enjoy! Liefs, Lindsey