Chocolade bananenbrood met cream vulling


Dit lekkere receptje maakte ik deze maand voor Gymjunkies. Want wat maak je als je overrijpe bananen hebt? Juist, een bananenbrood! Ideaal als verantwoorde snack of tussendoortje voor het sporten.

Wat heb je nodig?
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 125 gram speltmeel
– 100 gram kwark
– 75 gram ongezouten cashew noten
– 75 gram cream cheese light
– 50 gram halfvolle melk
– 20 gram kokosbloesemsuiker
– 20 gram cacao poeder
– 5 gram bakpoeder
– 6 medjool dadels

Extra:
– Cakevorm en bakpapier

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de bananen en mix deze in een kom samen met de eieren en melk.
  3. Meng in een andere kom speltmeel, kokosbloesemsuiker, cacao poeder en bakpoeder. Voeg dit nu toe aan het bananenmengsel en mix goed door.
  4. Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Roer deze door het beslag. Voeg ook de cashewnoten toe en roer door het beslag (bewaar evt. een paar noten om de bovenkant van de cake te versieren).
  5. Meng in een kommetje de kwark samen met de cream cheese.
  6. Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul de vorm met de helft van het beslag. Hierop verdeel je het kwark mengsel (leg hier een daar een paar klodders en smeer een beetje uit met je vingers). Bovenop het kwark mengsel komt de andere helft van het beslag.
  7. Zet in de oven voor ongeveer 40-45 minuten. Houd de cake ondertussen in de gaten. Wordt de bovenkant al te donker? Dek de bovenkant dan af met aluminium folie. Doe dit helemaal als je noten op de bovenkant hebt gestrooid, deze kunnen verbranden.

Liefs, Lindsey

Macro’s per plak (12 stuks uit een cake):
Kcal 189
Koolh 26
Eiwit 6,8
Vet 6,8

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. karinhaarblog schreef:

    klinkt echt heel lekker mmmm ik ga snel aan de slag,dank je.

    Like

  2. Jennifer schreef:

    Hij staat NU in de oven;)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s