Kerst voorgerecht – Salade met stoofpeer en mandarijn


Milou van Healthinut, Myrthe van Everythingwithpumpkin, Anouk van The love of  en ik hebben samen voor de website van Healthinut een kerstdiner verzonnen! Ieder heeft een recept verzonnen en zo is er  een 4-gangen diner ontstaan (met super lekkere dingen). Ik maakte het voorgerechtje: een salade met winterfruit. Gewoon een lichte salade, want er komen nog zoveel gangen aan. Je wilt natuurlijk niet meteen vol zitten 😉

Wat heb je nodig (per persoon)?
– een kleine portie gemengde sla (een handje)
– 2 stoofpeertjes (heb ik kant-en-klaar gekocht)

– 1/2 mandarijntje (sinaasappel kan ook)
– 1/8 komkommer
– 3 kleine tomaatjes
– klein handje pecannoten 
– balsamico crème (geen azijn)
– zout en peper naar smaak

Optioneel:
– voeg wat geitenkaas toe = yummy!

– andere groenten kunnen natuurlijk ook, zoals paprika / avocado)

Hoe maak je het?

  1. Pak een mooi bord en leg daarop een handje sla. Snijd de komkommer en tomaatjes in stukjes en verdeel over de sla.
  2. De kant-en-klare stoofpeertjes snijd je in partjes en schil de mandarijn.
  3. Verdeel het fruit over de salade en strooi de pecannoten over de salade (de noten kan je eventueel wat kleiner maken).
  4. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak en top de salade af met de balsamico crème. Gebruik echt crème, want dat is zoeter van smaak dan balsamico azijn.

Fijne feestdagen!

Liefs, Lindsey


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s