Het was alweer even geleden dat ik een bananenbrood had gemaakt, dus bij deze! 😁 Simpel met blauwe bessen en noten, mijn favoriet!
Wat heb je nodig?
– 175 gram speltmeel
– 75 gram melk
– 75 gram blauw bessen
– 75 gram gemengde noten
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– 3 bananen
– 2 eieren
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– snufje zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet de vorm in.
- Prak de bananen met een vork tot een prakje.
- Mix het speltmeel met de melk, eieren en bananen. Voeg daarna ook het bakpoeder, kaneel en het snufje zout toe, mix het geheel door.
- Roer de blauwe bessen en noten met een lepel door het beslag. Bewaar eventueel wat noten voor de bovenkant.
- Zet de cake in de oven voor ongeveer 60 minuten.
- Laat goed afkoelen en je hebt een ideaal tussendoortje!
Tip: heb je de bovenkant met noten bedekt? Houd de cake in de gaten, als de noten bruin zijn geworden dek de cake dan af met aluminium folie. Zo gaart de cake wel door, maar verbranden de noten niet.
Liefs, Lindsey