Vind je het leuk om in het weekend een gezellige snack op tafel te zetten? Maak dan eens deze courgette cheese bites. Snel, makkelijk en heel erg lekker! Is weer eens iets anders dan een bakje chips 😉
Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
Voor de courgette bites:
– 1 courgette
– 1 ei
– 20 gram bloem
– 25 gram paneermeel
– 25 gram parmezaanse kaas
– zout en peper
– (kokos)olie om in te bakken
Voor de dipsaus:
– beetje magere kwark
– zout en peper
– chili / knoflook kruiden
– paprika kruiden
Hoe maak je het?
- Snijd de courgette in plakjes.
- Zet drie kommetjes klaar met daarin het ei (geklutst), bloem en één kommetje met de paneermeel en parmezaanse kaas gemengd. Voeg aan dit kommetje ook wat zout en peper toe.
- Pak een plakje courgette, doop hem eerst in de bloem zodat hij in zijn geheel bedekt is. Haal hem nu door het ei en vervolgens door het paneermeel/parmezaanse kaas mengsel. Leg op een bordje en herhaal dit met alle plakjes courgette.
- Verhit in een koekenpan wat (kokos)olie en leg daarin alle plakjes courgette. Bak om en om totdat ze goudbruin zijn (en de courgette wat zachter is geworden).
- De dipsaus maak je door alle ingrediënten te mengen. Proef even of het voor jou op smaak is, je kan natuurlijk zelf toevoegen wat je lekker vindt!
Eet ze lekker als snack met de dipsaus, of als bijgerecht.
Liefs, Lindsey