Caramel Shortbread

caramelshortbread2

Caramel Shortbread is toch té lekker.. het ziet er altijd mooi uit en smaakt heerlijk. Ik heb dus geprobeerd om er een iets gezondere variant van te maken (in ieder geval met natuurlijkere producten). En hij smaakt GEWELDIG! Proberen waard guys 😉

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:
– 200 gram ongezouten gemengde noten
– 75 gram pindakaas
– 75 gram kokosolie (gesmolten)

Voor de karamel laag:
– 200 gram dadels
– 225 ml water

– 25 gram kokosbloesemsuiker

Voor de bovenste laag:
– 200 gram pure chocolade
– 20 gram witte chocolade 

Tip: dit recept is bijna volledig vegan (op de chocolade na). Als je de chocolade vervangt voor vegan chocolade heb je een vegan recept!

Hoe maak je het?

  1. Meng de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine / blender tot een glad mengsel. Er mogen best wat stukjes noot in blijven, maar probeer hem wel glad te krijgen zodat de bodem op een soort koek gaat lijken.
  2. Bekleed een springvorm / ovenschaal of desnoods een tupperware bakje met wat bakpapier. Vul de vorm met de bodemlaag en zet even in de vriezer.
  3. Ondertussen gaan we de karamel laag maken. Verhit in een pannetje het water en voeg hieraan de dadels en de kokosbloesemsuiker toe. Blijf dit geheel door roeren totdat de dadels heel zacht zijn geworden.
  4. Stop dit mengsel ook in een keukenmachine / blender en mix door tot je een glad mengsel krijgt. Als het mengsel te dik blijft, kan je nog wat water toevoegen. Het moet ook niet te waterig zijn.
  5. Haal de vorm uit de vriezer en bedek nu de bodem met de karamel laag. Zet weer terug in de vriezer.
  6. Nu gaan we de bovenste laag maken. Smelt de pure chocolade au bain marie of in de magnetron. Doe dit ook met de witte chocolade, maar wel apart.
  7. Haal de vorm weer uit de vriezer en bedek de karamel laag met de pure chocolade. Zorg dat het hele geheel is bedekt met chocolade.
  8. De witte chocolade is eigenlijk alleen om te versieren. Maak met de witte chocolade een paar horizontale strepen. Trek vervolgens met een prikkertje verticale lijnen van boven naar beneden en andersom. Zo krijg je een leuk effect van een soort golfjes.
  9. Zet het geheel weer terug in de vriezer en laat minstens een hele nacht er in staan. Het duurt een tijdje voordat de karamel laag hard wordt.
  10. Snijd in stukjes en geniet !! Haal de stukjes heel even van te voren uit de vriezer zodat ze niet zo mega hard zijn.

Ik zie de tags graag voorbij komen als jullie dit heerlijke baksel maken.

Liefs, Lindsey

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s