Paprikasoep gevuld met prei en feta 

img_4963
Ook deze week maakte ik weer een soep uit het detox programma van m’n collegaatje Chantal uit het menu van Mijn Voedingscoach Delft! Dit keer een super lekkere én hele makkelijke paprika soep, gevuld met prei en als topping wat feta. Smullen!

Wat heb je nodig (3 à 4 porties)? 

– 4 rode paprika’s
– 2 uien
– 1 sjalot
– 1 teentje knoflook
– 1 prei
– +/- 1 liter groentebouillon
– 50 gram feta
– kokosolie om in te bakken

Hoe maak je het? 

1. Maak de paprika’s schoon en snijd in grove stukken.

2. Snijd de uien, knoflook en sjalot fijn. Snijd ook alvast de prei in ringen.

3. Verhit in een pan wat kokosolie en fruit daarin de uien, sjalot en knoflook.

4. Als de uien glazig zijn geworden roer je de paprika er door heen. Voeg nu ook de bouillon toe. Zorg dat de paprika’s net onder water staan, niet meer dan dat. Anders wordt de soep te dun.

5. Zodra de paprika zacht is geworden pureer je de soep met een staafmixer (of in de blender) tot een glad geheel.

6. Voeg nu de prei ringen toe aan de soep en roer even door. Voeg peper en zout toe naar smaak.

7. Serveer de soep met wat feta erover heen gestrooid!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s